Ще се анализират резултатите от въвеждането на зеления сертификат. Това заяви

...
Ще се анализират резултатите от въвеждането на зеления сертификат. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Ще се анализират резултатите от въвеждането на зеления сертификат

Ще се проучват резултатите от въвеждането на " зеления документ ". Това съобщи пред новият здравен министър проф. Асена Сербезова. Според нейните дългогодишни наблюдения така наречен оценка на влияние на законодателството и другите типове ограничения е извънредно официална. Когато приказваме за " зелените документи ", преди да се вземе съответно управническо решение, би трябвало да се проучва какъв резултат е реализиран с въвеждането им, посочи проф. Сербезова. Тя посочи, че чака сериозен разбор от Националния център по публично здраве и разбори и Националния център по заразни и паразитни заболявания.

„ Когато се вкарва някаква мярка, би трябвало да се предвижда нейният резултат и по-късно, когато се вкара, да се регистрира този резултат дали е реализиран. Едно отговорно решение какви да бъдат бъдещите ограничения би трябвало да бъде взето въз основата на тези данни. Ще бъде призован още съвет от инфекционисти, епидемиолози и вирусолози, които да наблюдават ситуацията с ковид “, акцентира проф. Асена Сербезова. 

По думите й, имунизацията би трябвало да е доброволна. Трябва да има разяснителна акция, която да бъде извършена по различен метод. Липсата на информационна акция и това, че имунизациите се появиха „ бързо “ отдръпна доста хора, счита Сербезова. Според нея, програмата за имунизация е почнала „ не толкоз удачно “ и е изпуснато скъпо време.

„ Ваксините не са 100% ефикасни и никой не го е твърдял. Част от тях са ефикасни към 94-95%, други – към 60-70%, само че даже имунизирани да се разболеят, вероятността да попаднат в болница и там да се усложнят, е доста дребна. 80% от хората, попаднали в болница във връзка на Covid-19, са неимунизирани “, разясни тя.

Според Сербезова, има потребност от акция измежду всички групи от популацията, в това число измежду депутатите. „ Дори лекари и фармацевти, с които беседвам, от време на време не съумяват да разчетат вярно информацията, която ни дава науката. Разрешението на имунизациите против ковид под изискване значи, че към тях е ориентирана светлината на прожектора и повече от всички други медикаменти те се наблюдават прецизно. Няма нито един лекарствен артикул, който да е 100% безвреден и всеки подобен може да има нежелани лекарствени реакции. Те не се демонстрират при всеки, по този начин както не всеки, който кара, катастрофира. Има степен на възможност за поява на нежеланите лекарствени реакции и за съответни случаи има противопоказания, само че това са доста лимитирани групи от популацията. Ваксинираните не получават 100% отбрана, само че когато се заразят, ще боледуват по друг метод “, добави тя и даде за образец сполучливата акция на непринудено имунизиране в Португалия, която е постигнала 95% покритие. Според нея, това се дължи на водещата роля на специалистите по тематиката за имунизациите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР